Lecytyna rzepakowa
Lecytyna sojowa
Lecytyna słonecznikowa
Lecytyna (nazwa chemiczna: fosfatydylocholina) — fosfolipid, który zwykle otrzymuje się z żółtek jajek kurzych (z gr. λεκιθος) lub z ziaren soi. Jest ona niezbędna do funkcjonowania układu nerwowego

Burak czerwony w proszku

SPECYFIKACJA SUROWCOWA
SUSZONY KONCENTRAT SOKU Z BURAKA ĆWIKŁOWEGO

1.Opis
Proszek robiony jest z koncentratu buraka ćwikłowego metodą suszenia rozpyłowego. Nośnikiem jest maltrodekstryna.

2. Skład
Koncentrat soku buraczanego (60%), maltrodekstryna (40%) Produkt nie zawiera barwników, konserwantów, aromatów, środków antyseptycznych i przeciw zbrylających. Produkt jest „free GMO” nie jest modyfikowany genetycznie.

3.Wymagania organoleptyczne

Barwa Czerwona do czerwono-fioletowej
Wygląd Sypki proszek bez zbryleń
Zapach Swoisty dla soku z buraka ćwikłowego, bez obcych smaków i zapachów



4.Wymagania fizyko-chemiczne

 

PARAMETR WIELKOŚĆ
wilgotność <4%
pH - roztwór 10% Max 5,00



5.Wymagania mikrobiologiczne

 

Parametr Liczba  
Ogólna liczba drobnoustrojów <2000 w 1 g
Pleśnie i drożdże <50 w 1 g
Coliform nieobecne w 0,1 g
E. coli nieobecne w 0,1 g
gronkowce nieobecne w 0,1 g
Salmonella nieobecna w 25 g



6.Zawartość metali szkodliwych dla zdrowia
Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 13.01.2003 r. w sprawie maksymalnych poziomów zanieczyszczeń chemicznych i biologicznych, które mogą znajdować się w żywności, składnikach żywności, dozwolonych substancji dodatkowych, substancji pomagających w przetwarzaniu albo na powierzchni żywności.

7.Opakowanie
Worki papierowe z wkładką z folii polietylowej o masie 25kg.

8.Termin przydatności do spożycia
12 miesięcy od daty produkcji bez żadnych zmian w jakości.

9. Przechowywanie
Preparat należy przechowywać w zamkniętych szczelnie opakowaniach, zabezpieczonych przed dostępem wilgoci, powietrza i światła, w pomieszczeniach czystych , suchych i chłodnych. Temperatura nie powinna przekraczać 20 stopni C. wilgotność <70%.

slide

Serdecznie zapraszamy Państwa do zapoznania się z informacjami o naszej firmie.

Znajdą Państwo tutaj obszerne informacje odnośnie historii naszej firmy, oraz zakresu obecnej działalności. Przede wszystkim zakład skupia się na wyrobie lecytyny proszkowej. W swojej ofercie posiadamy także inne wyroby, zachęcamy do zapoznania się z działem "Produkty". Jedną z dziedzin są usługi. Zajmujemy się profesjonalnym suszeniem rozpyłowym. Wiele przydatnych informacji znajduje się w dziale "Usługi".

P.P.H.U. SOMAR przede wszystkim zakład skupia się na wyrobie lecytyny proszkowej. W swojej ofercie posiadamy także inne wyroby, zachęcamy do zapoznania się z działem "Produkty". Jedną z dziedzin są usługi. Zajmujemy się profesjonalnym suszeniem rozpyłowym. Wiele przydatnych informacji znajduje się w dziale "Usługi".

Kontakt

Adres zakładu:

P.P.H.U."SOMAR"

Mariusz Sołtysiak

Marcinków 1a

27-215 Wąchock

NIP: 664-141-85-64

Dojazd pow.3,5t: dr.1 dr.2